Celieke van der Linden (1952) woont en schildert in Burgh-Haamstede. In de dertig jaar dat zij schildert heeft Celieke een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt. Celieke is begonnen met aquarelleren (bij de bekende aquarellist Peter Dumas) met tere penseelstreken en nat in nat-techniek. Een eigen handschrift ontstond. Deze eigen stijl werd nog duidelijk zichtbaar wanneer zij de meer expressieve kleuren van gouache en acryl ontdekt. Sfeervolle kleurexplosies die op steeds groter formaat de ruimte waar  de schilderijen zijn een eigen karakter geeft.  

Celieke haalt haar inspiratie uit de natuur en neemt met passie de natuur in zich op en schildert dit op haar eigen wijze in aquarel, gouache of acryl. Kleuren en fantasie bepalen haar waarneming; in het begin van haar schilderscarrière in aquarel, waarmee zij met kleine, waterachtige en doorzichtige penseelstreken “haar handschrift” ontwikkelde.

Later volgde het werken op groot formaat en het gebruik van gouache, acryl en gemengde techniek, met royale penseelstreken en het hanteren van een paletmes.

De schilderijen krijgen daardoor een heldere, krachtige en kleurrijke uitstraling. Dit wordt in het meest recente werk verder geaccentueerd door meer nadruk op het abstracte. Op dit moment gaat het bij Celieke vooral om sterke kleuren en krachtige vormen.

 

Celieke van der Linden werkt in haar eigen atelier in Burgh-Haamstede, waar zij ook workshops geeft.

UA-50966635-1